Menneet näyttelyt

Joulu Dadassa 2015 -viimeinen näyttely

1.12. – 22.12.2015
DADAN JOULUSSA taidetta, designia ja käsitöitä
-viimeinen näyttely

Piritta Mäkinen - Dadan joulu 2015 Maalaukset: Viivi Selin Marja Lahti Dadan joulu 2015 Koru: Arja Nieminen arjanieminen Matkalla Jouluun - Laulava Pupujussi Dadassa 2015

3.11. – 29.11.

Pirkkalan Taideyhdistys ry.n  Syysnäyttely on tänä syksynä esillä Galleria&Kahvila DADA.ssa Tampereen Pispalassa. Yhdistys on lähes 40-vuotisen toimintansa aikana järjestänyt ei ainoastaan alueellaan vaan Saksan Bremeniä myöten laadukkaita kuvataidenäyttelyitä.

Jäsenistö koostuu harrastaja-, sekä ammattikuvataiteilijoista, joiden aktiivisten osaajien teoksista kuvataiteilija Lars Holmström on koonnut näyttävän kokoelman Galleriaan  marraskuun 2015 ajaksi.

Tervetuloa näkemään ja kokemaan.

pirkkalan_taideyhdistys_marja_helo_auer

6.10. –  1.11.2015

Tila 1 ja 2:

Keijo Toivio

Jään Tarina

abstraktisia luontokuvia

Espoossa asuva Keijo Toivio vaihtoi 2000 luvun alkupuolella öljyvärimaalauksen valokuvaukseen. Hän paneutui siihen alusta alkaen intohimolla. Taito kehittyi ahkeran kuvaamisen ja lukuisten kurssien avulla. Hän on osallistunut Helsingin Kameraseuran yhteisnäyttelyihin, mutta viime vuosina hän alkoi keskittyä rajattuihin aiheisiin. ”Jään Tarina” on ensimmäinen yksityisnäyttely. Sen kuvat on otettu Kangasalla Längelmäveden rannalla, vapaa-ajan asunnon läheisyydessä.

Valokuvauksesta tuli Keijo Toiviolle elämäntapa. Hän alkoi katsoa ympäristöä uudella tavalla. Luonto ei ollut enää entisensä. Siinä, mikä aikaisemmin oli helppo ohittaa sisälsikin paljon mielenkiintoisia yksityiskohtia. Tämä tarkkailu ei pelkästään ollut etsimistä. Se mitä hän näki alkoi muuttua visuaalisiksi hahmoiksi. Yksittäisistä kohdista hän etsi osia kokonaisuuksista.

Lokakuussa 2014 Keijo Toivio löysi aarreaitan rannasta. Yöpakkanen oli taiteillut sellaista, jota hän ei ollut aikaisemmin kokenut. Matala rantavesi oli jäätynyt, mutta vähänkin syvempi vesi oli sula. Ranta oli kuin satua. ”Nyt ei saa hökeltää”. Tämä on tallennettava harkiten. Syntyi ”Jään tarina”, kertomus ensijään elämästä.

 

Vanhan ajan hengessä

Näyttelyn kuvat ovat syntyneet digitaalitiedostoina, mutta kamerassa, ei tietokone-manipulaation tuloksena. Niihin on tehty vain vannoutuneiden luontokuvaajienkin hyväksymiä säätöjä. Kuvissa on nähtävissä öljyvärimaalarin tausta. Kuvat eivät ole ainoastaan dokumentteja, vaan niissä on lähestytään abstraktista maalausta. Ne antavat katsojan mielikuvitukselle tilaa. Luontomme on rikas. Siinä on valtavasti muotoja ja värisävyjä. Toivottavasti katsoja löytää myös kerroksellisuutta. Näyttelyn kuvat on ryhmitelty kuvaajan näkemyksen mukaan. Niissä löytyy ihmishahmoja, eläinhahmoja, tapahtumia. Keijo Toivio toivoo saavansa palautetta katsojilta joko suoraan henkilökohtaisesti tai kommentteina vieraskirjaan.

Yllä olevan tekstin laati Pekka Agarth, valokuvaaja, läheinen ystävä vuosikymmenien ajalta.

 Keijo Toivio, henkilötietoja

  • Syntynyt 1944
  • Opiskeli 1970-luvulla öljymaalausta Itä-Helsingin kansalaisopistossa
  • Mukana perustamassa ja myöhemmin johtamassa Itä-Helsingin Taideseuraa. Sen kursseille saatiin opettajiksi alusta alkaen nuoria, nousevia ammattitaiteilijoita.
  • Opiskeli 1980-luvulla öljyvärimaalausta viikonloppukursseilla mm. Reijo Saarelaisen, Silja Rantasen, Onni Ojan, Antero Kareen ja Leena Luostarisen johdolla ja osallistui tällöin useisiin taideseuran vuosinäyttelyihin.
  • Koulutukseltaan rakennusinsinööri. 1990 luvulla ja 2000 luvun alussa öljyvärimaalaus jäi työkiireiden takia vähäiseksi.

Taiteilija paikalla esittelemässä näyttelyä avajaisissa 10.10. klo. 15-17 sekä  tiistaina 6.10 klo 13-19 ja perjantaina 9.10. klo 13-19.

 jaan_tarina toivio-riviteoksia

 

Kellaritila:

Sini Partanen
Nature meets the universe in a dream

Maalauksia ja valokuvia:
Fantasiantäytteinen, unimaailmallinen näyttely

Sini Partasen näyttelyssä Nature meets the universe in a dream yhdistyy unimaailma ja fantasia värikkäissä teoksissa. Taiteilija jatkaa vuodenaikojen mukaan jatkuvaa näyttelyänsä tällä kertaa kesäisellä värimaailmalla ja mytologisilla olennoilla.

8.9. – 4.10.2015

Kahvilatila: Mikko Haapasaari

Öljy

Taidevalokuvaaja Mikko Haapasaari esittelee kiitetyn teossarjansa ”Öljy”. Esillä on myös kuvien teemoja tulkitseva Minna Aution runosarja ”Pimeä”. Mikko Haapasaari on tamperelainen taidevalokuvaaja ja valokuvausalan yrittäjä, jonka luontoaiheiset teokset ovat usein impressionistisia ja maalausmaisia, jopa unenomaisia. Toisinaan hänen kuvansa lähestyvät kohdetta abstraktin ilmaisun kautta, etsien olemusta sanallisuuden ulottumattomissa, tunteen  tai alitajunnan tasolla.
”Jo kuvatessani tiesin, että tässä ei synny tavanomaisia kuvia, vaan näky oli hyvin erikoinen ja mielenkiintoinen. Pinta muuttui jatkuvasti ja minun piti toimia nopeasti, että sain tallennettua jokaisen muodonmuutoksen”, kertoo Haapasaari kuvaustilanteesta.
Öljy-valokuvanäyttelyn kantavana teemana on arkisen asian, öljyn, abstrakti ulottuvuus. Aihetta mennään niin lähelle, että todellisuus rikkoutuu ja lopulta kuvissa ei näy enää mitään arkiseksi tunnistettavaa. Kun tuttuus katoaa ja astutaan pimeälle alueelle, katsoja voikin löytää kuvista vaikkapa avaruudessa olevia kappaleita tai elämää, merensyvyyksiä, tuntemattomia olentoja, oman yksinäisyytensä ja kaipuunsa lähelle tai kauas. Kuvien kautta voi katsoa omaan pimeyteensä, tarkastella sitä ulkopuolisen silmin.

”Näissä teoksissa on kylmyyttä, paljon elotonta tyhjyyttä – ja kuitenkin paikoittain jonkinlaista pehmeyttä. Kuvaamani näyt olivat äärimmäisyydessään vaikuttavia, tunteita herättäviä: kuin kuvia alitajunnassa olevasta pimeydestä, jota ei voi ymmärtää. Pohjimmiltaan nämä ovat kuvia asioista, joilla ei ole nimiä eikä sanoja.”
– Mikko Haapasaari

Näyttelyssä on mukana myös Minna Aution kirjoittama runosarja teosten teemaan. Runonäyt tuovat kuviin erilaisia sanallisia ja filosofisia ulottuvuuksia. Teksteissä liikutaan inhimillisen ja universaalin pimeyden kohtaamis- ja rajapaikoissa.

Flyeriin

 

Tila 2: Piritta Mäkinen & Sarikka Vuorenoja

Hetki on tapahtuma
Huovutustöitä ja kalligrafiaa

 

HETKEN MONIKERROKSELLISEN TAPAHTUMALLISUUDEN TULKINTAA
HUOVUTETUISSA JA KALLIGRAFISISSA TEOKSISSA

Galleria & Kahvila DADAN näyttely pureutuu hetken tapahtumallisuuteen. Galleriassa kohtaavat kahden taiteilijan huovutetut ja kalligrafiset teokset.

Huovutustaiteilija Piritta Mäkinen ja Kalligrafi Sarikka Vuorenoja tarkastelevat teoksissaanhetken kiehtovaa tapahtumaa. Mitä tapahtuu hetkessä? Mikä on hetki? Hetki on monikerroksinen ja määrittämätön tapahtuma jonka kohtaamisen tulkinta ja kokemus on subjektiivinen. Hetkeä ei voi täydellisesti taltioida. Hetki on mahdollisuus. Se on kertaluonteinen, ainutlaatuinen osa mennyttä ja tulevaa. Hetki on hallitsemattomuudessaan ja arvoituksellisuudessaan kiehtova. Hetki avaa tarinoita. Asioiden ja tapahtumien ymmärtämiseen ja tulkintaan vaikuttaa näkökulma ­ konteksti ja sijainti suhteessa tapahtumaan. Mistä näkökulmasta tapahtumaa tarkastellaan. Mitä näemme. Muuttuuko katse näkemiseksi. Mitä jää katseen ulkopuolelle.

Sarikka Vuorenoja
Kalligrafia on kauniisti kirjoittamista, korutekstausta. Käsin kirjoittamalla teksti saa uuden omanlaisensa ilmeen. Vanhojen työtapojen ja – välineiden myötä tämän päivän kalligrafia sitoutuu vuosisatojen takaiseen perinteeseen.

Piritta Mäkinen
Huovuttaminen on väline tarinan kerrontaan, tunnetilojen ilmaisemiseen ja kokemukseen. Huovutusprosessi on joka kerta tutkimusmatka, kohtaaminen, joka haastaa tekijänsä lumoavin sävyin ja rajattomin muodon, olemuksen ja pintojen mahdollisuuksin.

siivet2 4

 

Kellaritila: MimiBo art & Johanna Vilen 

CTRL Free
Näyttelyn teemana ja inspiraation lähteenä on luonnon kauneus, avaruuden arvoituksellisuus ja mystiikka.

 

17.9.-23.9.2015

Ylöjärven lastensuojeluyksikön voimauttavan valokuvan näyttely

voimauttava_valokuva_dadassa2015

 

11.8. – 6.9.2015

Tila 2:

RIHMANKIERTÄMÄÄ

Annemaria Silvola (Pori)
maalauksia

Heli Väisänen (Rauma)
grafiikkaa ja keramiikkaa

Galleria Dadaan tuomissa teoksissamme pohdimme elämän kulkua, odotuksia ja muutoshetkiä ­ elämän käännekohtia, rihmankiertämiä, joista syntyi näyttelymme nimi Rihmankiertämää.
Rihmankiertämää, elämänlangan yhteen punomaa, yhdessä jaettujen kokemusten vahvistamaa, sidos ihmisten välillä. Rihmankiertämä voi olla kevyesti kulkevaa ja toisaalta välillä takkuilevaa ja pahasti solmuun menevää. Rihmankiertämään voimme kietoutua, peittää tai korostaa. Rihmakiertämä voi tukea ja kannattaa, mutta ajoittain myös ahdistaa.

Tervetuloa tutustumaan näyttelyymme!

Ruuhkavuodet 2013, akryyli kankaale ja kuplamuoville, 137cmx45cm  IMG_3529 – Kopio

 

Kahvilatila: Ossi Ojutkangas – LOSIBROS

 

would_you_like_to_know_the_truth vapautuminen

 

 

Kellaritila: Sinimaria Ikonen


Työskentelen usein ihmis- ja eläinaiheiden parissa teoksissani. Tässä näyttelyssä olen muotoillut ihmisosia, jotka näyttävät myös muulta kuin ovat. Haluan antaa katsojalle vapautta käsitellä (“Kupit” teoksia myös kirjaimellisesti) aihettani vapaasti, antaen suuntaa vain nimien muodossa.

Olen ollut kiinnostunut tekemään kosketeltavia veistoksia jo jonkin aikaa, myös sokeita ajatellen. Monesti veistoksia ja rosoisia maalauksia katsoessani tulee suuri houkutus koskea pintoja, ja tähän haluan antaa mahdollisuuden teoksessani “Kupit”.

http://www.sinimaria.net/

wallflowers2_sinimaria_ikonen

14.7. – 9.8.2015


Tila 1:
Jenni Puurila & Heli Koskela
“Tarttee kloosut luannost”

Porilaiset taiteilijat Jenni Puurila ja Heli Koskela tuovat esille Galleria & Kahvila Dadaan muun muassa luontoaiheista grafiikkaa ja maalauksia. He pitävät näyttelyn yhdessä ensimmäistä kertaa.

Ikäerostaan huolimatta heillä on paljon yhteistä, kuten asioiden kertominen piirtämällä. Luonto, läheltä ja kaukaa, on molempia kiehtonut lapsuudesta asti. Myös huoli ympäristöstä on yhteinen.

He tutustuivat Porin taidekoulussa vuonna 2011. Molemmat asuvat keskustan lähellä pientaloalueilla, mutta viettävät vapaa-aikansa mieluiten luonnossa, meren tai järven rannoilla.

Näyttelyn nimi on porin murretta, ja tarkoittaa ”Tarvitsee nalkuttaa luonnosta”. Tampereen näyttelyyn he tuovat teoksia, joilla haluavat herätellä ihmisiä ajattelemaan ympäristöään – sen monimuotoisuutta luonnossa mutta myös rakennetuilla pihoilla ja puistoissa. Puun oksa tai linnun poikanen kerrallaan

._MG_8947 kopio _MG_9260

 

Tila 2 sekä kellari:

Milla Pystynen – Kuinka olla ihminen (How to be a man)

Saimaan ammattikorkeakoulusta valmistuneen Milla Pystysen debyyttinäyttely kuvataiteilijana tutkii olemista eläimenä, ihmisenä ja naisena. Näyttely lähestyy teemoja temperamaalauksen, grafiikan ja valokuvan keinoin, ja yhdistää kuvaan tekstimateriaalia meikkimainoksista ja nettifoorumeilta.
Se, mitä naisen tai ihmisen tulee olla, on ristiriidassa sen kanssa mitä ihminen on eläimenä ja luonnon osana. Tästä ristiriidasta Pystynen nostaa kuvat työhönsä. Asenne vaihtelee ahdistuneen ja vapautuneen välillä, ja toisinaan eläimyyden ja ihmisyyden samanaikaisuus näkyy lämmittävänä voimana. Osassa teoksia konflikti on vahvana esillä. Maalausten jälki on voimakasta ja paikoin karkeaa: siveltimen jälki näkyy ja värit ovat vahvoja.
Tällä hetkellä Pystynen opiskelee kirjallisuutta Jyväskylässä ja toimii kuvataiteen ohella aktiivisesti myös harrastajateattereissa. Hän on Jyväskylän taiteilijaseuran kokelasjäsen.

juliste

 

16.6. – 12.7.2015

Tila 2 ja kellari:

Inga Pyy

Kesän viimeiset hiukset
Maalauksia kaipauksesta ja irtipäästämisestä
Maalaan temperalla suurehkoille liitupohjille. Tässä sarjassa olen yhdistellyt lisäksi pellavakuitua ja munankuoria. Minusta on viehättävää hyödyntää kanamuna kokonaisuudessaan maalauksiin (sisuksen ollessa osa temperaemulsiota). Kuoren palasilla ja pellavakuidulla on myös oma roolinsa tarinoiden aukeamisessa.
Lisätietoa taiteilijasta osoitteessa:  www.ingapyy.com
Kesän viimeiset hiukset 2015 copy

19.5. – 14.6.

Tila 1 ja 2:

Järvilinnan taiteilijat

Tervetuloa tutustumaan Taidekeskus Järvilinnan taiteilijoiden näyttelyyn

Muotoilija Kristian Venäläinen
yhdistää teoksissaan eri savilaatuja ja erilaisia pinnankäsittelymenetelmiä kontrastien ja
hehkuvien värien aikaansaamiseksi. Keramiikka, puu ja pronssi ovat usein yhdessä
veistosten raaka-aineina

Kuvataiteilija Auli Halttunen
käyttää teoksissaan usein puuta; vaneria, suurlastulevyä tai viilua. Värikkäät puutarhaan ja
naishahmoihin liittyvät aiheet on maalattu öljy- tai akryylivärein. Teoksissaan Halttunen
haluaa tuoda esiin tunnetiloja, niin värin kuin muodon kautta.

Kuvataiteilija Ulla Aatinen
on grafiikkaan erikoistunut puupiirtäjä, joka käyttää teoksissaan runsaasti värejä,
symboliikkaa ja surrealistisia elementtejä. Hän löytää aiheensa tarinoista, unista ja arkisesta
elämästä.

Seppä Maija Rantasalo
takoo veistoksiinsa “hitaasti kypsyneitä ‘pitkiä ajatuksia’ lapsesta asti mukana kulkeneesta
ihmetyksestä maailmaan ja sen ilmiöihin sekä ihmisen, kauneuden ja olennaisen löytämisestä kaiken keskeltä”.

Muotoilija Sini Koistinen
Sini Koistisen akvarellit, runot ja hopeakorut kertovat ihmisten ja puiden matkasta tässä
maailmassa. Ne pyrkivät tekemään pieniä ja isoja asioita näkyviksi sekä lisäämään
ymmärrystä ihmisten välille.

Kuvataiteilija Kristiina Lempiäinen-Trzaska
yhdistelee teoksissaan kokemuksia ja kuulopuheita; mieltä kulloinkin askarruttavia asioita
historiasta nykypäivään. Näyttelyn akryylimaalaukset on tehty paperille.

Lisätietoja:

www.jarvilinna.fi/jarvilinnan-toimijat/

DADA eemeli kopio

 

KELLARITILA:

Gunilla Heinonen & Jenny Toivanen

Kahden kesken

Taidetta ja valokuvia

Gunilla ja Jenny

 

21.4. – 17.5.2015

Tila 1 ja 2: Kati Lehti ja Jari Sunnari

Jari Sunnari: Havaintovoltteja

akryylimaalauksia galleriatilassa 1

Minua kiinnostaa kadunristeyksessä valon vaihtumista odottava ihminen. Pakollinen hetken pysähdys kaiken keskellä havahduttaa ympäröivän maiseman uudelleenprosessointiin. Teokseni koostuvat kuudesta realistisesta kaupunkimaisemakuvasta sekä niistä uudelleen konstruoidusta kuudesta asetelmasta. Jälkimmäiset ovat rakentuneet eräänlaisen objektin ja subjektin risteytymän tai vaihdoksen kautta, havaintonäkökulman muutoksena.

W40_6Av_b

Kuva: Jari Sunnari” W40/6Av/II” akryyli kankaalle  100x81cm

 

Kati Lehti: Eriskummallisten lajien kirjo

sekatekniikkatöitä galleriatilassa 2

Näyttelyni kuvasto on pitkälti bestiaarista tai jollain tavalla tavanomaisesta ja normaalista nyrjähtänyttä. Paljon kuva-alaa tässä näyttelyssä saavat eläinpäiset lapset. Minua kiehtoo lasten mutkaton tapa suhtautua luontoon. Meidän aikuisten luontosuhde on paljon ristiriitaisempi. Maalaukseni häilyvät näiden kahden eri suhteen rajalla. Tähän rajankäyntiin olen yrittänyt saada absurdin ja leikkisän otteen.

Whack-an-Emu

Kuva: Kati Lehti  “Whack-an-Emu” tempera, muste ja öljy kankaalle, 100x100cm

 

Kellaritila: Piritta Pääkkö

Tavara-avaruus

Installaatioita Dadan kellaritilassa

Piritta Pääkkö, Kadotetut 2015

 

 

24.3. – 19.4.2015

AVAJAISET maanantaina 23.3. klo. 18-20

tila 1: Jouni Onnela

Elegia – Veistoksia, grafiikkaa

Näyttelyssä on esille Jouni Onnelan teoksia viime vuosilta. Jokainen teos on noussut tekijänsä tunnetilasta – nähdystä ja koetusta. Ilmaisun tapa – veistos, grafiikka, maalaus – valikoituu hänen työskentelyssään tilannekohtaisesti.

Veistoksen luonnostelusta saattaa syntyä aihion myös vaikkapa grafiikan työhön. Tekijän pitkä kokemus ratsastuksesta ja yhteistyöstä oman hevosen kanssa on antanut mahdollisuuden oppia ymmärtää hevonen rehellisesti reagoivana, tunnetilansa suoraan viestivänä, ihmistä lähellä ja samalla niin kaukana vaistojensa varassa elävänä luontokappaleena. Tätä kommunikaatiota hän kuvaa myös teoksissaan.

Viimeaikaista työskentelyä on inspiroinut myös nykytanssi eri muodoissaan. Grafiikan töissä esiintyvät viittauksia hänen synnyinseutuunsa Lapissa. Jouni Onnela on lähes parin vuosikymmenen ajan opiskellut kuvanveistoa ja muita kuvataiteen ilmaisumuotoja aktiivisesti monien tunnettujen taiteilijoiden ja opettajien opastamana. Teokset syntyvät työhuoneella Helsingin Tapanilassa. Hänen teoksiaan on kokoelmissa useissa Euroopan maissa ja USA:ssa.

 

Jouni Onnela, Elegia

 

Tila 2: Auvo Aaltola

Naisen kuvia

auvo_aaltola_dada
Kun sanakaan ei ole hallussa, on lainattava mestareilta.

Amerikkalainen valokuvaaja, Bert Stern, on sanonut:

”Olen aina rakastanut naisia. On varmaan vaikeaa olla nainen.

Silloinhan ollaan sisäpuolella. Miehet katsovat ulkokuorta.

Juuri tämä illuusio on niin herkullinen. Kun naamio murretaan,

siirrytään toiseen maailmaan.”

Ja kun Picassolta kysyttiin: ”Mistä olet saanut idean tuohon tauluun?”,

Picasso vastasi: ”En tiedä. Ja vaikka tietäisinkin, en kertoisi.”

 

24.2. – 22.3.2015

 Tila 1: Johanna Alanko

 ’’Unelma-Dream’’

 

Näyttelyni ’’Unelma-Dream’’ raottaa teoksillaan kokemusta ihmisyydestä ja sen haasteista voimakkaiden tunteiden keskellä. Teoksissani on läsnä rakkaus ja unelmat rakkaudesta. Rakkaus itseä ja toisia kohtaan. Rakkaus silloin kun sitä ei ole toiselle eikä itselle.

Keho ja värit ovat olleet työstäessäni todella tärkeässä roolissa. Olen halunnut löytää uudelleen kehon herkkyyden ja kauneuden mitä se visuaalisuudessaan on. Miten kärsimyksen ja synkkyyden hetkilläkin kauneus ei katoa. Me emme katoa. Kehomme ei katoa. Miten suru ja synkkyyskin on kaunista, kun sitä vain osaa katsoa oikein.

Nimi ’’unelma’’ kantautuu jokaisesta teoksesta. Jokaisen teoksen takana on aina unelma jostain. Unelma joka pitää synkimmänkin maalauksen toivonkipinää yllä.

alanko_j_kutsu_A6

kellari:

Okkultismia ja Erotiikkaa

kutsuYl

16.1 – 22.2.2015

Tila 1: Taiteilija on taiteilija – näyttely

Ulla Hautamäen, Katri Heikinmäen, Reetta Niemi-Pynttärin ja Anni Viitasaaren maalauksia

Avajaiset pe 16.1.2015 klo 18-20

Taiteilija on taiteilija -näyttelyn taulumyynnin tuotosta lahjoitetaan puolet Valopilkkuprojektille sekä Suomen Mielenterveysseuralle lasten ja nuorten mielenterveystyöhön. Valopilkkuprojekti auttaa koulukiusattuja ja koulukiusaajien perheitä. Tämä hyväntekeväisyysteema jatkuu jo kolmatta vuotta Taidepisaran Taiteilija on taiteilija -näyttelyissä. Taiteilijat toivovat, että heidän näyttelyynsä löytäisivät tiensä sellaisetkin ihmiset, jotka eivät tavallisesti vieraile gallerioissa tai näyttelyissä. Galleria & Kahvila Dada tarjoaa loistavan rentoutumishetken kahvin, leivosten ja taiteen parissa.

Ulla Hautamäen eräs lempiaihe maalauksissa ovat koivut. Näyttävät värit ovat hänen tyyliään. Koloristinen, ekspresiivinen tyyli yhdistettynä intuitiiviseen kokemiseen maalatessa kuvaa hyvin Ulla Hautamäen maalausprosessia. Tekniikkana on useinmiten akryyli, mutta Hautamäki kokeilee ennakkoluulottomasti tekniikkaa kuin tekniikkaa. Ulla on luova ja monialainen taiteen ammattilainen. Hän toimii kuvataiteen opettajana kuvataidekoulu Eerossa sekä pitää omaa taidealan yritystään Taidepisaraa.

Katri Heikinmäen maalaukset syntyvät suoraan omasta lähiympäristöstä ja sielunmaisemasta, joita kuvastavat luonto ja eläimet. Kissat, linnut, kasvit ja hyönteiset seikkailevat vahvoin värisävyin toteutettuna. Useimmat työni on tehty akvarellimaalauksena, joskin joitakin töitä on tehty myös pastelliliiduilla.

Reeta Niemi-Pynttärin kuvataiteen harrastus alkoi syksyllä 2011, kun hän muutti Helsingistä synnyinseudulleen Alajärvelle. 1980- luvun lopussa hän opiskeli vuoden kuvataidetta Lahden kansanopistossa. Siitä jäi kytemään innostuksen kipinä, mikä yli kahdenkymmenen vuoden tauon jälkeen, muuttui intohimoiseksi tekemiseksi. Reeta Niemi-Pynttäri on maalarina hyvin intuitiivinen. Muodot ja värit elävät ja muuttuvat maalauksen edetessä. Hän maalaa mielellään useita ohuita kerroksia, oli välineenä sitten akryyli tai pastilliliitu. Luonto, eri maiden alkuperäisuskonnot ja mytologiat toimivat Niemi-Pynttärin innoittajina. Hän maalaa sitä mitä näkee – kiven pinnassa tai puun kaarnassa. Mitä tarinoita ne kertovat? Myös oudoimmat unet löytävät tiensä hänen tauluihinsa. Ehkä hänen tyyliänsä voisikin kuvailla “maagiseksi surrealismiksi”. Ovathan ne unikuvia.

Anni Viitasaari on pitkän linjan taiteen tekijä. Hän on tullut tunnetuksi taidokkaista kuvituksistaan sekä upeista lehmämaalauksistaan. Lehmä- ja eläinaiheiset maalaukset kumpuavat suoraan toisesta omasta työstä karjanhoitajana. Viitasaari on toiminut myös kolumnistina maakuntalehti Ilkassa. Tekniikkana on sekatekniikka, lähinnä akryyli yhdistettynä tusseihin.

www.taidepisara.fi

www.anniviitasaari.fi

https://www.facebook.com/valkoisenpeurantaide?fref=ts

Taiteilija on taiteilija kutsu

 

27.1.-22.2.2015

UNIKUVIA

Kuvataiteilijat: Tarja-Leena Niklander ja Salla Närhi

 

UNIKUVIA -näyttely koostuu Tarja-Leena Niklanderin maalauksista ja Salla Närhen piirroksista.

Tarja-Leena Niklanderin maalausten lähtökohtana on toistuvat unet. Samat symbolit tulevat uniin uudestaan ja uudestaan kunnes katoavat: alitajunta on löytänyt ratkaisun. Unet työstävät päivätodellisuutta ilman rajoitteita. Unien avulla voi löytyä suuntaviittoja, joita kontrolloidumpi ja rajoitteita asettava päivätodellisuus ei löydä.

Salla Närhen piirroksissa arki ja uni sekoittuvat todellisuudeksi, jossa kaikki on mahdollista. Teoksissa herätellään lapsuuden taitoa, joka on monelta unohtunut. Kyky matkata mielikuvituksen/ unen siivin saattaisi elämän erilaisten haasteiden keskellä nostaa hymyn huulille ainakin hetkiseksi ja saada meidät ottamaan muutaman kepeämmän askeleen.

 

unikuvia_niklander_narhi

2.12. – 23.12.2014  Taidetta, designia ja käsitöitä – Dadan joulu

Galleria & Kahvila Dadan jouluinen myyntinäyttely alkaa 2.12. ja päättyy 23.12.2014. Kokoamme Pispalaan oman joulupuodin, josta kaupunkilaiset löytävät muistamiset läheisilleen sekä yksilöllisiä joulun ja talven koristuksia.

Mukana mm.

Anne Tuikkala
Jouni Kopsa
Koruina
LauraMaija
Mariliina Valkama
Nunnun
Seija Levanto
Sävyunelma
Tuuni Turula

Joulukuussa on luvassa myös paljon koko perheen ohjelmaa mm. joululauluiltoja sekä askartelua!

dadanjoulu_pikkukuva

Tila 1: Nina Mattila – Kasvot mielentiloille

4. – 30.11.2014
Avajaiset 5.11. klo. 18-20. Tervetuloa!

”Tämän näyttelyn töissä tutkailen naisen ja hänen mielensä välistä
vuorovaikutusta ikääntymiseen valojen ja varjojen leikkinä.
Täytettyäni 40 vuotta, aloin pohtia omaa suhtautumistani ikääntymiseen.
Luonto näyttää vuodenaikansa eli vanhenemisen, mutta miksi ihminen ei
kuitenkaan saisi vanheta näkyvästi.
Näyttelyn kuva-aiheeksi olen ottanut omat kasvoni, joita käytän monessa
työssäni. Omakuva ja itsensä tiedostaminen on aina asia, jota tulee
pohdittua. Sitä miten sitä sijoittuu ympäristöönsä, miltä näyttää muiden
silmissä ja millaisen vaikutuksen jättää muiden elämään.
Kukaan ei tahdo olla merkityksetön.
Idea töiden aiheista on ollut mielessä jo vuosia, mutta aika ja paikka eivät
ole kohdanneet. Nyt kaikki sattui kohdilleen ja lopputulos on montaa eri
tekniikkaa yhdistävä kokonaisuus.
Pitäaikaisen assistenttini Jouni Nikulan tietämys teoksieni käytössä olleista
materiaaleista ja niiden yhdistämisestä helpotti visioiden luomisessa.
Työt on valmistettu yhdistelemällä LED-valoja, metallia, lasia, valokuvia ja
perinteistä maalaustekniikkaa.”
– Nina Mattila 4.10.2014

Nina Mattila (1974) on Ruotsissa syntynyt kotkalainen kuvataiteilija, jolla on ollut lukuisia yksityis-, yhteis- ja ryhmänäyttelyitä kotimaassa ja ulkomailla mm. Yhdysvalloissa, Kiinassa sekä monessa Euroopan maassa. Hän on valmistunut kuvataiteilijaksi Saimaa Ammattikorkeakoulusta (entinen Imatran piirustuskoulu), sekä hänellä on taideopintoja mm. University Of West Georgiassa Yhdysvalloissa sekä Repin-Instituutissa Kotkassa. Hän on myös opiskellut Pietarin kuvataideakatemian kansainvälisessä kesäkoulussa.
Nina Mattila on myös palkittu muun muassa Italiassa A Top 10 winner of Women in the Arts Edition No. 2 -kilpailussa Roomassa sekä PX3 Prix de la photographie Paris:n järjestämässä kilpailussa kahtena peräkkäisenä vuotena.
Elokuussa 2014 Nina Mattila vietti taiteellisesti antoisan residenssijakson Italiassa. Nina Mattilan töitä on näytillä joulukuussa 2014 Assissa Italiassa, sekä parhaillaan hänvalmistelee isomaa työkokonaisuuttaan vuoden 2016 yksityisnäyttelyä varten, joka on suunnattu mm. näkövammaisille.
Nina Mattila on Kotkan taiteilijaseuran jäsen sekä Kotkan Valokuvakeskuksen hallituksen ja näyttelytoimikunnan jäsen.
Näyttelyä on tukenut Kotkan kaupunki.

kasvotmielentiloille2014dada_kutsu_800

 

 

Tila 2 sekä kellari:

Valokuvanäyttely

Jonna Laamanen
Momentos de la vida – Hetkiä elämässä

14.11.2014  – 30.11.2014

Olen aina ollut kiinnostunut valokuvaamisesta, mutta vanhemmiten olen syttynyt siihen vielä enemmän. Jotenkin sen avulla on helppo luoda ja olla luova. Mielihyvä hyvistä kuvista on jotenkin niin mahtavaa. Pienestä pitäen olen rakastanut luovia asioita kuten näytteleminen, valokuvaaminen, maalaaminen ja musiikki. Valokuvaaminen on muokkautunut itselleni intohimoksi, jota tykkään toteuttaa erilaisissa hetkissä silmä kamerana –periaatteella, ja taltioin kaiken minulle mielenkiintoisen tai oudon.

Rakastan eri näkemyksiä ja mieltä kiehtovia asioita. Kuvat syntyvät nopeasti, kun kohtaan jotain tai reissaan jossain. Itse ympäristön ei tarvitse olla erilainen tai kiinnostava, mutta aina siitä löytyy kuitenkin jokin kiinnostava kohde – tunne, että yksityiskohta löytää silmäni, eikä päinvastoin.

Momentos de la vida – hetkiä elämässä -näyttelyn nimi syntyi itsestään, koska se juuri ilmentää koko näyttelyn perusideaa. Kun otin näitä kuvia, niin en tiennyt, että lähtisin pitämään näyttelyä niistä, vaikka siitä olenkin aina unelmoinut.

Hetkiä elämässä koskettaa meitä joka ikistä, koska kuvissa on kyse juuri elämän ohimenevistä hetkistä . Yksi kuva – tuhat sanaa. Ja miten monta mielikuvaa yhteen valokuvaan voikaan liittyä. Kuvat pyrkivät ilmentämään ihmisen koko elämänkaarta: kokemuksia, iloa ja intohimoa. Menemme myös uudesta vanhaan, sekä näemme todellisuuden jälkeä. Rinnakkaismaailma kertoo juuri tuosta todellisuuden jäljestä. Kuva syntyi kevätjäästä heijastuvasta peilikuvasta, joka antaa mielikuvan rinnakkaismaailmasta. Halki, poikki ja pinoon kertoo tämän päivän yksinäisyydestä, tai siitä, että olemme vain esineitä suuressa massassa. Kuvan voi myös nähdä ajatuksena, että me olemme vain ulkoisen totuuden vankeja.

 

kutsu_momentos_jl

Tila 2: Ihan vapaasti II

4.11.-12.11.2014

Yksi vuotiaan Dadan kunniaksi ensimmäisen “Ihan vapaasti” -näyttelyn taiteilijat ovat jälleen Galleria Dadassa.

7.10. – 2.11.2014

Tila 2: Tiia Viiltola

Viimeksi pidin näyttelyn Galleria 3H+K:ssa, Porissa, missä teemana toimi oma suhteeni luontoon. Tuleva näyttelyni Galleria Dadassa käsittelee toista osaa tästä kokonaisuudesta. Hetkeä, kun ajatus on laajentunut, edennyt ja muuttanut muotoaan pitäen edelleen saman rungon.

Luontoni ei anna periksi II

Näyttelyni koostuu teoksista sekatekniikalla.

Etsin ja kohtaan näyttelyn kautta sekä rauhaa että pelkoa. Pohjana inspiroivat luonto, sen muutos ja vaikutus ihmismieleen. Tutkin maalausteni kautta sitä tunnetta, kun ei pelkää olla vieras kaupungissa, mutta pelkää vieraantua luonnosta. Käsittelen paikkaa, missä voi toteuttaa irtautumista ja epäloogisuutta rauhassa, eikä ole ahdistettu nurkkaan.

Haluan ja tarvitsen luonnon lähelleni, mutta tarvitseeko luonto minua?

viiltola_tiia_50cmx100cm_islanti_akryylimuste kankaalle_2014

 

Ryhmänäyttely: Tapio Mömmö, Mikko Kallavuo, Ville Lehtinen, Susan Lankinen ja Heidi Kirjavainen

10.9. – 5.10.2014

Näyttelyn avajaiset ovat tiistaina 9.9. klo. 18-20
Olemme viiden taiteilijan ryhmä, joista kolme on maalareita ja kaksi valokuvaajia. Meitä yhdistää Saimaan ammattikorkeakoulu, jossa olemme kaikki opiskelleet kuvataiteilijoiksi. Asumme ja työskentelemme Imatralla.

Taiteilijat:

Tapio Mömmö käyttää öljyvärimaalaustensa lähtökohtina hänen itsensä ottamia ja netistä löydettyjä valokuvia, joita on esiluonnosteltu tietokoneella yhdistäen eri elementtejä kuvista saaden aikaan omituisia asiamerkityksiä. Teoksilla on tarkoitus luoda katsojille hämmennyksen ja ihmettelyn tuntemuksia.

Ville Lehtinen tekee öljyvärimaalauksia joiden aiheena ovat useimmiten ihmiset ja eläimet. Maalaukset voi nähdä surrealistisina ja unen omaisina, niinpä hän kutsuukin töitään unikuviksi unien toimiessa usein inspiraation lähteenä. Maalatessa häntä kiinnostaa asioiden pelkistäminen.  Lähtökohtana toimii lähes aina valokuvat, mutta hän ei maalaa suoraan kuvasta, vaan tekee kuvan pohjalta lyijykynäluonnoksen jota käyttää mallina. Tällä tavoin hän on itse maalausta aloittaessa tehnyt jo päätöksen siitä mitä kuvaan tulee ja mitä jää pois.

Mikko Kallavuo tekee öljyvärimaalauksia, joiden aiheena on ihmisen suhde rakenteisiin. Ne voivat olla niin sosiaalisia, yhteiskunnallisia kuin konkreettisesti materiaalisiakin rakenteita, luonnon tai ihmisen muovaamia.

Heidi Kirjavaisen työt käsittelevät usein elämäntapahtumia ja henkilökohtaisia kokemuksia: energiaa, rakkautta, vihaa – asioita joita ei välttämättä pysty aistein havainnoimaan, mutta ne pystyy tuntemaan. Psykologisista ja filosofisista teemoista lähtöisin olevia ideoitaan Heidi Kirjavainen toteuttaa digitaalisen valokuvan ja toisinaan ympäristötaiteen keinoin. Teokset ovatkin usein hyvin paikkasidonnaisia, tiettyyn tilaan tai ympäristöön rakennettuja. Mutta tärkeimpänä teoksien idean esille tuomisessa on valo.

Susan Lankisen valokuvien lähtökohtana on hänen oma sisäinen maailmansa, jota hän käsittelee psykologian näkökulmasta. Hänen teoksensa kuvaavat ihmisten sosiaalisia ongelmia, jotka vaikuttavat jokapäiväiseen elämään. Ongelmia, mitkä pahimmillaan voivat johtaa syrjäytymiseen yhteiskunnasta. Teokset koostuvat useista päällekkäin asetelluista valokuvista, joten ne eivät ole realistisia kopioita vallitsevasta todellisuudesta.

heidikirjavainen_syli_66x100cm2013 Lehtinen_Ville_110cmx85cm_Kotiinpaluu_öljy&spray_3.jpg. mikko_kaiutinmies susan_lankinen_Suojattu_100x66cm_2014 tapio_mömmö_ovikello

Josefiina Kiikka:

Palaa luokseni 14.8.7.9.2014

Avajaiset keskiviikkona 13.8. klo. 18-20

 

Näyttelyni on herkkä tulkinta menetyksestä ja kaipuusta ja myös siitä, miten kauneus on kuitenkin kaikkialla, vaikkei sitä aina näkisi. Näyttelyni kertoo matkastani pimeydestä valoon, se on tunnelmia ja ajatuksia, omakuvallisia tunnustuksia omasta surustani ja sen toivon ja epätoivon vivahteista. Se kertoo siitä, kuinka rakkaus ja kaipuu alkavat sattua, mutta myös onnen löytämisestä lopulta uudelleen. Näyttely on kertomus siitä, kuinka lopulta oppii elämään uudelleen ja tulee omaksi itsekseen kaiken tapahtuneen jälkeenkin.

Teokseni ovat mielenmaisemia ja oikeastaan muotokuvia minuuteni eri vaiheista ja sen muuttumisesta, sillä surun kohdatessa kaikki muuttuu lopullisesti eikä takaisin ole paluuta. Elämä tuhoutuu perusjuuriaan myöten ja särkyneen sydämen palasista on vaikea koota minuutta uudelleen. Surusta tulee osa itseä, sen kanssa on elettävä. Teoksissa kuvaan tämän prosessin eri vaiheita.

Metsäaiheiset akryylimaalaukset ovat mielenmaisemia, joissa olen yksin itseni ja suruni kanssa. Ne ovat useimmiten rauhallisia ja seesteisiä paikkoja: joissakin uhka saattaa olla läsnä, joissakin valo on jo voittanut, mutta suurimmassa osassa aika on pysähtynyt. Ne ovat jähmettyneet tiettyyn tilaan ja tunnelmaan, jossa sekunnit venyvät pieniksi ikuisuuksiksi ja joissa vallitsee sielua hyytävä hiljaisuus. Ne ovat kuitenkin kotoisin paikka minulle. Metsäni ovat turvapaikkoja, joissa voin löytää itseni uudelleen, syyni ja kannusteeni kaikkeen, vaikka samalla ne ovat olleet menneisyydessäni vankila, silloin kun elin surussa. Tämä hienoinen tasapaino menneisyyden ja nykyisyyden välillä mahdollistaa kaiken. Sen kautta kasvu on suunnaton. Teosten kautta koen itseni uudelleen ja toivon, että myös katsoja voi kokea teokseni heijastuspintana itselleen ja löytää sitä kautta voimaa.

Teokset ovat muistikuvia matkaltani, jonka tein pakon edestä. Ne kertovat ajatuksistani ja tunteistani ja siitä, kuinka valo oli aina läsnä, vaikken sitä olisi nähnytkään silloin. Ne kertovat toivosta ja selviämisestä. Siitä, kuinka syvyyksiin voi vajota, mutta on aina mahdollisuus selviämiseen, siihen on vain tartuttava ja pidettävä itse, omin voimin, tiukasti kiinni.

Teokset toimivat myös lohdullisina, sillä ne antavat toivoa katsojalle kertomalla, että minäkin olen ollut syvällä, mutta minäkin olen päässyt pois Suruni Metsästä. Niiden avulla minuus näyttäytyy uudessa valossa: vahvana, voimakkaana, täynnä toivoa. Tätä kuvaan etenkin pikkulinnuissani, joissa olen ensimmäisen kerran löytänyt ilon, vaikka olin hukkumaisillani suruuni. Pikkulinnut antoivat minulle jotain tavattoman ihmeellistä, jotain niin suurta, että sen avulla jaksoin eteenpäin. Niiden laulu ja kisailu jalkakäytävällä sateen jälkeen saivat sydämeni huokaamaan helpotuksesta: elämä jatkuu sittenkin.

 

Josefiina Kiikka 2014 Palaa luokseni kutsukortti

 

16.7. – 10.8.2014

Kesäinen taidemyyntinäyttely Dadassa

Useiden taiteilijoiden upeita teoksia esillä ja myytävänä.
Tule tekemään parhaita kesälöytöjä!

Mukana taiteilijat:

Anne Caven
JMS (Janne Hokkanen)
Marketta Häkkinen
Tina Jokitalo
Leena Joro
Helena Laakso
Henriikka Pöllänen
Saara Sirkeoja
Aada Vainio
Viljami Wager
Inka Ylihärsilä

 

Facebookissa

yleiskuvanayttelysta

 

 

 

 

17.6. – 13.7.2014:

Tila 1: Anu Riestola – Kun olet poissa

kun olet poissa_anu_riestola

Anu Riestola,  ”Kun olet poissa” , Installaatio ja valokuvia

Isäni kuoli kotona. Löysimme hänet seuraavana aamuna. Surutyönä otin kuvia hänen esineistään ja keittiönpöydästä, sekä kodista. Muistellakseni isää tein myös installaation: valoin hänen keittiönpöytänsä kanteen esineitä ja papereita, jotka olivat hänelle tärkeitä, sekä piirsin hänen kehonsa ääriviivat lattiaan amerikkalaisista poliisisarjoista tutulla tavalla.

Isäni oli säilyttänyt kaikenlaista roinaa: mm. kuivuneen rinkelin isosiskoni syntymävuodelta 1966, joka oli kulkenut muuttokuormien matkassa ympäri Suomea, sekä poron koparaluita, jotka muistuttivat jonkun pedon hampaita, isän mielestä ne olivat kauniita. Löysin myös vanhan mökin avaimen, rikkoja, puukkoja, kelloja, simpukoita, vanhan juustohöylän, jonka varren isä oli korjannut sekä lotto – ja veikkauskuponkeja 1970-luvun alusta alkaen, kauppalappuja, huonolla kiekkokameralla otettuja perhekuvia, Jehovan todistajien mainoksia, vanhoja henkkareita, plussakortin, puolueen rintanapin… Nämä kaikki esineet ja paljon muuta peitin akryylihartsiin. Pöydän kansi halkeamineen muistuttaa jäätyneen lammen pintaa.

Tavaroita ja papereita läpikäydessäni mietin, mikä on ihmisen arvo ja mitä meistä jää jäljelle? Olemmeko pelkkiä bonuksen kerääjiä ja karjaa, joka kuluttaa ja maksaa veroja? Paras yksilö on se, joka saa parhaimmat bonukset? Toisaalta, isä ei kyllä ollut mikään ”hyvä kuluttaja”. Nuukempaa ihmistä sai hakea. Nuorempana nuukuus häiritsi minua, mutta myöhemmin ymmärsin, että isä oli ekologinen. Hän ei kuluttanut turhaa. Hänen keräämänsä roju muuttui minulle aarteiksi, joista voi tehdä esim. taidetta.

Kuvat seinällä on otettu isäni elämän loppuajoilta. Olen kuvannut isää kotona Simossa, Ivalojoen rantatörmällä sekä ruumishuoneella. Kuvissa mietin isän identiteettiä. Sanat, joita en koskaan sanonut, kirjoitin rantahiekkaan. Vesi kovertaa rannan hiekkaa ja kohta sanoja ja isää ei enää ole. Kylmät kädet on viimeinen kuva isästä.

Anu Riestola (s.1970) on Turussa asuva ja työskentelevä kuvataiteilija ja taideopettaja, jolla on juuret pohjoisessa. Installaatioiden ja valokuvaamisen lisäksi Riestola piirtää, maalaa sekä tekee sekatekniikkateoksia. Aiemmissa teoksissaan hän on käsitellyt mm. naiseutta ja identiteettiä. Riestola on valmistunut Turun Piirustuskoulusta vuonna 1996 ja Taideteollisesta Korkeakoulusta Aalto yliopistosta vuonna 2010. Hän on pitänyt useita yksityisnäyttelyitä ja osallistunut moniin yhteisnäyttelyihin. Hänen töitään on Raision Tehtaiden Oy Melia Ab:n, Suomen Gallupin, Åbo Akademin sekä Salon ja Kemin taidemuseoiden kokoelmissa. Vuosina 2006 -2009 Riestola työskenteli Visuaalisten alojen läänintaiteilijana Lapin taidetoimikunnassa. Riestola on Taidemaalariliiton, Turun Taiteilijaseuran sekä Lapin Taiteilijaseuran jäsen.

Tila 2: Leena Vaara ja Päivi Ihamäki – Kiehtova luonto

Leena Vaara Kesayo Vetamajarvella Paivi Ihamaki_Virrat-sarjasta

Kiehtova luonto yhdistää kahta virtolaista kuvataiteilijaa Leena Vaaraa ja Päivi Ihamäkeä.
He molemmat ammentavat taiteellisen voimansa monimuotoisesta luonnosta. Luonto jaksaa viehättää uudelleen ja uudelleen, alati löytyy uutta kuvattavaa vuodenaikojen vaihtuessa tai valon muuttuessa.

Päivi Ihamäki ja Leena Vaara osallistuvat aktiivisesti näyttelyihin. Tämä näyttely on kuitenkin heidän ensimmäinen yhteinen, yhdessä he ovat osallistuneet ryhmänäyttelyihin mm. Pirkanmaalla ja Helsingissä. Kuvataideviikkojen aikaan heinäelokuun vaihteessa heidän teoksiaan on esillä Galleria Vilmassa Mäntässä.
Päivi on luotsannut Virtain Taideyhdistystä viime vuodet, Leena pitkäaikaisena hallituksen jäsenenä. He toimivat myös Suomenselän Taiteilijaseura ry:ssä (SKjL:n jäsen), missä Leena johtokunnan jäsenenä ja Päivi johtokunnan varajäsenenä. Lisäksi he kuuluvat Suomen Taiteilijat/ Finlands Konstnärer ry:hyn Leena jäsenenä ja Päivi kokelasjäsenenä sekä Eurooppalainen kulttuuriyhdistykseen. Päivi on jäsenenä myös Suomen Taideyhdistyksessä.

 

 Kahvila: Hylätyt – muotokuvia hylätyistä lemmikeistä

Sara Hildén -akatemian aikuisopiskelijoiden teoksia esillä Dadassa

Malleina ovat toimineet eläimet, jotka syystä tai toisesta on hylätty jossakin elämänsä vaiheessa. Toiset ovat jo päässeet uuteen, rakastavaan kotiin, mutta toiset etsivät kotia edelleen.

Myyntinäyttely – tuotto kotia etsivien eläinten hyväksi.

HYLÄTYT - kutsu

20.5. – 15.6.2014

Taitotiimi – HeavyGlassMetal

 

“HeavyGlassMetal” on lasi- ja metallitaiteilijoiden yhteinen myyntinäyttely. Näyttelyssä tulee ilmi intohimomme päämateriaaleihin, lasiin ja metalliin.  Meitä yhdistää Ikaalisten käsi-ja taideteollinen oppilaitos. Osa meistä on jo valmistuneita artesaaneja ja loput tulevia. Mukana on lasinpuhaltajia, korusuunnittelijoita, taide- ja sisustuslasin valmistajia sekä seppä.

Tervetuloa!

Terveisin,

TAITOTIIMI:
Sanna-Mari Jormanainen, Liperi/Tampere
Matti Larinmäki, Tampere
Sirpa Mäenpää, Virrat
Tanja Nivakoski, Tornio/Oulu
Päivi Rautakumpu, Forssa/Ruovesi
Emmi Santa, Uusikaupunki/Kiikoinen
Saara Sirkeoja, Tampere
Miika Tammisto, Tampere
Antti Torstensson, Kiikoinen
Aada Vainio, Hamina/Ylöjärvi

 

vartija

22.4. – 18.5.2014:

Tila 2: Maarit Lipsanen-Rogers & John Rogers

Kaislikko / A Bed of Reeds

John Rogers ja Maarit Lipsanen­Rogers ovat tuoneet galleria Dadaan puupiirroksia ja

keraamisia veistoksia. Töitä yhdistää ajatus kaislikosta, rannasta ja rannan tuulista,

vedestä. Myös pohdinnat ajan kulusta ja katoavaisesta kulkevat mukana työtä tehdessä,

mikä pysyy, mikä katoaa, mikä nousee tärkeäksi. Taiteilijat toivovat, että myös katsoja

löytää töiden äärellä mahdollisuuden pysähtyä omien kysymystensä äärelle.

http://potsandprints.com/

Iipsanen_rogers1     IMG_4286

 

Tila 1: Valtteri Mertalo & Jouni Härkönen

Kuvataiteilija Jouni Härkösen teokset kommentoivat maailman tämänhetkistä tilaa. Härkösen teoksissa kaasunaamariset mikkihiirikorvaiset sotilaat toteuttavat sikajohtajien määräyksiä.
Valtteri Mertalo on ammatiltaan graafinen suunnittelija. Näyttelyssä nähtävissä töissä länsimaisen populaarikulttuurin ikonit risteytyvät kommunistisen maailman kuvastoon.
Ääripäät synnyttävät jännitteitä.

www.jouniharkonen.com

www.lennart.fi

vm_jh

Kahvila: Tuula Paulomo-Rantanen

Välähdyksiä

Olen Noormarkkulainen kuvataiteilija.

Elämäni ensimmäiset vuodet vietin lastenkodeissa, josta minut sijoitettiin Honkajoelle

maalaisperheeseen. Siellä opin rakastamaan ja kunnioittamaan eläimiä. Ihmisten keskellä

pihassamme tepasteli kissojen ja koirien lisäksi lehmää, possua, lammasta, ankkaa ja mitä

milloinkin.

Aloitin maalaamisen ja piirtämisen jo hyvin nuorena, alle kouluikäisenä piirtelin jo naapureista

muotokuvia, kun he kävivät kahvilla. Maalasin myös tilaustöitä eläimistä lastenkotiin.

Maalausteni aiheet kumpuavat paljolti lapsuudestani. Olen aina nähnyt paljon unia, myös

painajaisia. Yöpöydälläni on aina kyniä ja piirroslehtiöitä.

Rikkonainen ja vajavainen lapsuus eivät anna ihmiselle koskaan rauhaa. Hyljätyksi tuleminen sekä

ilman äidin/isän syliä ja -rakkautta eläminen jättävät jälkensä pieneen ihmiseen.

Pyyteetön rakkaus jota sain tilan eläimiltä, näkyy myös töideni aiheissa, jotka usein saavat eläimen

hahmon töissäni.

Keitä he ovat, mistä he tulevat?

Tämän näyttelyni aiheet kumpuilevat sisäisistä sieluni kuvista rakkautta ja elämää etsien.

Maalausteni tekniikka on pääosin akryyli kankaalle.

SAMSUNG

 

25.3. – 20.4.2014

 

Helena Laakso – MY LIFE……

Maalauksia Galleria & Kahvila Dadassa 25.3. – 20.4.2014

 

kutsu_laakso

 

25.2. – 23.3.2014

Terhi Hulkko – Maailmaa vaan

 ”Rakastan maalaamista kuin se olisi koko maailmani. Rakkautta ei tarvitse erikseen maalata, kun maalaa rakkaudella. Minä maailmaa vaan.”

 Terhi Hulkko (s.1969) on Vapaasta Taidekoulusta valmistunut taidemaalari. Hän on osallistunut yli 40 näyttelyyn vuodesta 2007 ja on nyt ensimmäistä kertaa teoksineen Tampereella. Maailmaa vaan –näyttely kokoaa eri kausina tehtyjä töitä Galleria & Kahvila DADA:n eri huoneisiin.

Uusimmat työt ovat kooltaan pieniä, mutta ovat viime vuoden puolella valmistuneiden teosten tavoin pitkän maalausprosessin tuloksia. Ilman aihetta aloitetut maalaukset ovat prosessin kuluessa saaneet sisältöä, ja abstraktinomaisissa töissä voi nähdä hahmoja ja tiloja.

Vanhempien teosten maalausprosessi on ollut erilainen. Joissakin on aihe ollut tiedossa jo ennen aloittamista, ja mukana on nopeastikin syntyneitä maalauksia. Lopulta kyse on kuitenkin tunnelmista, joiden ääreen pysähtyä ja antaa ajatusten viedä.

31.1. – 23.2.2014

Galleria 1:
Inka Ylihärsilä – Hetkisiä
http://inkayliharsila.com/

Kahvila:
Sanna Elovaara – Illan hämystä valon kajoon

Galleria 2:
Tommi J – COSMIC BLAST
Kesän 2013 tuotoksia

2.1. – 26.1.2014

Galleria 2:

Jussi Mustonen – Valokuvia

juliste-jussi mustonen1

 

 

Galleria 1: Tampereeni – valokuvanäyttely

5.1. – 26.1.2014

Kirjoita runo, ota valokuva, piirrä tai maalaa vaikka taulu TAMPEREENI-näyttelyyn. Tuo sitten uusi tai vanha teoksesi Galleria & Kahvila Dadaan esille! Teoksessa voit kuvata mitä tahansa Tampereesta: hyvää, pahaa, rumaa tai kaunista. Tyyli on vapaa. Näyttelyä ripustetaan töiden saapumisen mukaan.
Avoinna 5.1. – 26.1.2014

Seuraa facebookissa

3.12. – 29.12.2o13

Lasten oma taidenäyttely

Tervetuloa perheen nuoremman polven kanssa valmistamaan teoksia Lasten omaan taidenäyttelyyn!

Galleriasta löytyy paperia ja värejä, joita lapset saavat käyttää piirrosten ja maalausten valmistamiseen.

Valmiit teokset kiinnitetään gallerian seinälle kaikkien ihasteltavaksi! Ujoimmat taiteilijat voivat taiteilla myös kotona ja tuoda piirroksensa sitten näytille!

 

Kahvilassa: Taiteilija Ilona Tomi

ilonatomi.fi

Kellaritila: Jussi Hakala – Maalauksia

Ihan vapaasti 12.11. – 1.12.2013:

Essi Oja, Mikko Henrik Huotari, Perttu Koppinen, Sonja Suokko, Tanja-Lotta Hakala ja Tiina Miettinen